Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Actualitat. Notícies

OCTUBRE
2020

La Guàrdia Urbana de Reus portarà els nous uniformes unificats amb els Mossos

CATEGORIA

Des de la Regidoria de Seguretat, Convivència i civisme s'invertirà en l'adquisició de nous uniformes i material per a la Guàrdia Urbana de Reus.
L'objectiu és donar conformitat a la Resolució INT/1431/2017, del 15 de Juny, que regula la nova uniformitat de les policies locals de Catalunya.

La Guàrdia Urbana de Reus vestirà d’una manera molt similar als Mossos d’Esquadra, seguint la resolució que va aprovar el Departament d’Interior el 15 de juny del 2017, en la qual volia que totes les policies catalanes, les locals i l’autonòmica, homogeneïtzessin els uniformes. D’aquesta manera, els Mossos d’Esquadra acabaran deixant la camisa blava per una de blau marí, les quals ja s’han començat a veure en alguns agents de la policia autonòmica, tot i que encara se’n troben amb l’antic uniforme. Aquest canvi és el que també farà la Guàrdia Urbana de Reus després que el consistori hagi tret a licitació el nou uniforme de la policia local.

La licitació té un pressupost de 262.869,11 euros amb IVA inclòs i ha de subministrar al cos de seguretat camises de màniga llarga i màniga curta, polos camisers de màniga llarga i també curta, caçadores amb folre interior desmuntable, jaquetes impermeables, cobre-pantalons impermeables, armilles reflectants bicolors, fundes dels panels balístics, jaquetes, pantalons i proteccions de motorista i gorres de servei. Aquestes peces de roba, hauran de complir els criteris de la resolució dictada pel Departament d’Interior i, per tant, han de ser, principalment, de color blau marí.

D’aquesta manera, la Guàrdia Urbana de Reus deixarà de portar els colors groc, blau cel i blau marí que duien fins ara per canviar-los pel groc i el blau marí. El principal canvi és que l’uniforme sencer serà d’aquest color més fosc, mentre que es mantindrà el groc a les solapes, a les armilles i a la jaqueta de motorista per tal que siguin més visibles. La diferència respecte a la vestimenta dels Mossos d’Esquadra, és que la policia autonòmica manté el color vermell a les solapes dels uniformes. A més, les policies locals, han de dur l’escut de la Guàrdia Urbana en qüestió a la part esquerra del davant, mentre que a l’esquena també han d’incorporar el nom del municipi al qual ofereixen el seu servei.

Tota la roba al 2021
El termini que tindrà l’empresa per subministrar els uniformes serà de quatre mesos després de la signatura, amb la previsió que durant el 2020 i el 2021 es facilitin als agents totes les peces necessàries excepte les gorres, que es preveuen lliure el 2022. El contracte té una duració total de 4 anys durant els quals l’empresa haurà de reposar la roba quan sigui necessari. Respecte a les comandes puntuals, el contracte diu que se subministraran en un termini màxim de 48 hores.


Com col·laborar amb AraCatalunya?