Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Història. Els nostres orígens

 

El 7 de febrer del 2011 es va constituir a la capital del Baix Camp el partit Ara Reus. Una agrupació política independent, d’esperit purament municipalista i que no està sotmesa a cap influència ideològica política marcada per Madrid i/o Barcelona ni per directrius de partits convencionals.

Ara Reus neix de la unió i voluntat d’un grup de ciutadans actius que es van unir per fer front al mal govern que patia la capital del Baix Camp dirigits pel tripartit (PSC – ERC – ICV). La poca transparència, la manca de participació ciutadana en matèria de desenvolupament i creixement de la ciutat i l’excés d’inversions desmesurades van fer que la ciutat arribés a un endeutament de més de 400 Milions d’Euros. Aquest fets sumats a l’especulació immobiliària que es volia fer en l’àrea de la SEDERA van ser el detonants perquè els ciutadans de Reus mostressin la seva oposició i disconformitat a les polítiques locals que el consistori reusenc duia a terme d’esquenes al ciutadà i amb total opacitat. Sense adonar-nos estàvem construint una alternativa real als partits polítics convencionals. Érem un grup veïnal que sense saber-ho estàvem fent la historia en el nostre municipi.

Ara Reus neix perquè ens veiem amb la obligació i amb la necessitat de posar la política al servei del poble i no a la inversa com està succeint actualment. Ara Reus és l’únic instrument de canvi real a la ciutat de Reus i neix perquè la ciutat necessita un canvi de rumb, canvi d’idees i noves formes d’actuació. Ara Reus és i té una filosofia de grup. A Ara Reus no hi ha personalisme, som persones que ens posarem al servei de tots els ciutadans de Reus. Al maig del 2011, a les eleccions municipals, Ara Reus és escollit democràticament pels ciutadans de Reus i aconsegueix dos regidors, convertint-se el se quarta força política de l’Ajuntament

 

 

 

Foto de la primera llista d’Ara Reus

Aquesta lamentable realitat d’opacitat en la gestió política, de falta de compromís amb els ciutadans i l’especulació socioeconòmica en la promoció i el desenvolupament dels pobles i ciutats l’han patit i la pateixen moltes ciutats i pobles de Catalunya. És per això, que el partit Ara ha implantat una nova forma de fer polítiques locals. Una política municipalista i independent, fins i tot, entre els Ara dels diversos municipis.

Ara s’ha convertit en l’autèntic partit que abandera la transparència ciutadana i que treballa per crear noves polítiques socials i participatives més properes als ciutadans.

En l’actualitat, l’èxit d’Ara Reus s’està expandint pel territori català.

Legislatura 2015 - 2019 - UN PARTIT DE GOVERN

Al 2015 Ara Reus incrementa el nombre de vots i davant la situació política decidim entrar a Govern obtenint les Regidories d’Esports, Medi Ambient, Aigües de Reus, Recursos Humans i Ocupació.

L’entrada del Regidor d’Esports, Jordi Cervera, ha permès el foment de l’esport base, la promoció de l’esport professional, la construcció de 3 polilleugers amb paviment sintètic, així com la promoció d’una agenda esportiva plena d’activitats: la caminada de la Gent Gran, la Copa Intercontinental Hoquei Patins o la cursa de la dona...

Principalment gràcies al seu interès constant, creant sinergies a la ciutat i aconseguint un increment de l’esponsorització celebrant actes de gran magnitud.

Daniel Rubio va iniciar el seu pas electoral com a Regidor de Medi Ambient i Ocupació, però pocs mesos després les seves competències van augmentar i actualment també és Regidor de RRHH i d’Aigües de Reus. Convertint-se així en l’únic regidor que ha vist créixer les seves competències i gestionant un 40% del pressupost municipal.

En matèria de Medi Ambient s’ha creat la Fira del Vehicle Elèctric, convertida ja en un referent nacional, i s’ha implementat el nou model pioner de carsharing municipal amb una flota de 10 vehicles elèctrics. Altres propostes destacables són la campanya “No et perdis” per al foment del xipatge i cens d’animals de companyia i treballem per evitar la propagació de la plaga dels coloms.

En l’àrea de Recursos Humans s’està treballant en el Pla de modernització que passa per la creació de nous organigrames i la creació de les fitxes dels llocs de treball que faran del nostre Ajuntament un consistori més àgil i eficient en els seus procediments, més proper a la ciutadania i adaptat a les noves tecnologies.

Treball i Ocupació són pilars fonamentals del programa electoral d’Ara Reus i els resultats avalen la nostra tasca. Més de 1124 persones han estat contractes mitjançant els programes i les sinergies empresarials que s’han creat des del Mas Carandell amb el regidor Rubio al capdavant. I més de 700 persones cada any milloren directament la seva qualificació professional i la seva ocupabilitat gràcies a les accions que fan a Mas Carandell.

En l’àmbit de l’Empresa Municipal d'aigües de Reus, Daniel Rubio ha promogut la renovació dels comptadors de la ciutat per uns electrònics més eficients, hem invertit en substitució i manteniment de la xarxa de sanejament i s’ha posat en marxa l’obra més important de remodelació del col·lector de l’Avinguda de Salou, amb una inversió de més d’1 M€, o la recuperació de la bassa del Mas Iglesias.

Si aquestes i d’altres propostes han estat possibles amb 2 regidors us imagineu el que podríem fer amb l’Alcaldia de la ciutat?

El futur de Reus és una ciutat sense barreres ferroviàries, creant nous accessos a la zona nord amb el Barri Gaudí i la Boca de la Mina. Conectar els Barris Montserrat, Juroca, Fortuny, amb l’Hospital i la zona universitària. Activarem totes les sinergies que impulsin el comerç i el turisme. Atraurem projectes empresarials en sectors intensius en coneixement que generin llocs de treball, utilitzant com a instrument bàsic el desenvolupament dels polígons Industrials, el Tecnoparc, la Universitat Rovira i Virgili. Tot això garantint una estabilitat pressupostària.

Tenim la mirada posada en el futur i encarem les eleccions del maig del 2019 amb visió de lideratge.

Tu ets Reus. Tu ets Ara Reus 

Com col·laborar amb AraCatalunya?