Ara Reus

Nascut a Reus

A prop teu

Història

Els nostres orígens

El 7 de febrer del 2011 es va constituir a la capital del Baix Camp el partit Ara Reus. Una agrupació política independent, d’esperit purament municipalista i que no està sotmesa a cap influència ideològica política marcada per Madrid i/o Barcelona ni per directrius de partits convencionals.

Ara Reus neix de la unió i voluntat d’un grup de ciutadans actius que es van unir per fer front al mal govern que patia la capital del Baix Camp dirigits pel tripartit (PSC – ERC – ICV). La poca transparència, la manca de participació ciutadana en matèria de desenvolupament i creixement de la ciutat i l’excés d’inversions desmesurades van fer que la ciutat arribés a un endeutament de més de 400 Milions d’Euros.

Aquest fets sumats a l’especulació immobiliària que es volia fer en l’àrea de la SEDERA van ser el detonants perquè els ciutadans de Reus mostressin la seva oposició i disconformitat a les polítiques locals que el consistori reusenc duia a terme d’esquenes al ciutadà i amb total opacitat.

Sense adonar-nos estàvem construint una alternativa real als partits polítics convencionals.  Érem un grup veïnal que sense saber-ho estàvem fent la historia en el nostre municipi.

Ara Reus neix perquè ens veiem amb la obligació i amb la necessitat de posar la política al servei del poble i no a la inversa com està succeint actualment.

Ara Reus és l’únic instrument de canvi real a la ciutat de Reus i neix perquè la ciutat  necessita un canvi de rumb, canvi d’idees i noves formes d’actuació. Ara Reus és i té una filosofia de grup. A Ara Reus no hi ha personalisme, som persones que ens posarem al servei de tots els ciutadans de Reus.

Al maig del 2011, a les eleccions municipals, Ara Reus és escollit democràticament pels ciutadans de Reus i aconsegueix dos regidors, convertint-se el se quarta força política de l’Ajuntament.

Érem un grup veïnal que sense saber-ho estàvem fent la historia en el nostre municipi.

Un punt d’inflexió que va servir per adonar-nos que la unió fa la força i que si el poble s’uneix pot fer retrocedir les decisions dels governants. Insòlit !!!

Poc a poc vas sent conscient que la política municipal de Reus està cada cop més allunyada del Municipi, però veient els resultats obtinguts amb la Sedera estàs convençut de que es poden fer coses i que hi ha molta gent com nosaltres que pensa igual que nosaltres.

Ara Reus neix perquè ens veiem amb la obligació i amb la necessitat de posar la política al servei del poble i no com ara que tenim un poble que està a la disposició dels polítics. Uns ciutadans que paguem impostos perquè visquin els polítics i això no funciona aixi.

Imagen de Odoo y bloque de texto

Foto de la primera llista d'Ara Reus

Aquesta lamentable realitat d’opacitat en la gestió política, de falta de compromís amb els ciutadans i l’especulació socioeconòmica en la promoció i el desenvolupament dels pobles i ciutats l’han patit i la pateixen moltes ciutats i pobles de Catalunya.

És per això, que el partit Ara ha implantat una nova forma de fer polítiques locals. Una política municipalista i independent, fins i tot, entre els Ara dels diversos municipis.

Ara s’ha convertit en l’autèntic partit que abandera la transparència ciutadana i que treballa per crear noves polítiques socials i participatives més properes als ciutadans.

En l’actualitat, l’èxit d’Ara Reus s’està expandint pel territori català.