Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Actualitat. Notícies

MARÇ
2019

Important presència veïnal en una xerrada sobre els nous comptadors electrònics

CATEGORIA

El Centre Cívic Migjorn de Reus ha acollit avui una xerrada divulgativa sobre la telelectura i els nous comptadors d’aigua electrònics, que faciliten l’estalvi i un millor control del consum domèstic. L’acte ha comptat amb una nodrida presència de representants veïnals i de reusencs i reusenques, a títol particular. L’acte ha comptat amb la participació de Daniel Rubio, qui, com a regidor de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, ha volgut destacar que “la telelectura no és tan sols un canvi de comptadors, sinó que és una eina que ofereix nombrosos avantatges que tots els ciutadans han de conèixer, i d’aquí que fem aquestes xerrades”. Daniel Rubio ha afegit que la telemesura és “una revolució absoluta en el servei de l’aigua, que potencia la informació, empodera el ciutadà i afavoreix el consum responsable i l’estalvi d’aigua”.

En aquests moments, Aigües de Reus ja ha instal·lat més de 17.000 comptadors electrònics en domicilis de diversos barris de la ciutat. La planificació municipal preveu que, en pocs anys, tots els domicilis de la ciutat tinguin instal·lada la telemesura. Aquests nous comptadors substitueixen els actuals, i incorporen un sistema innovador de lectura a distància, que facilita al client el seu consum d’aigua en qualsevol moment i que, per tant, està en consonància amb la filosofia de les “smart cities”.

Un cop el sistema ja està plenament operatiu, el control del consum per part dels clients entra en una nova dimensió, ja que tot usuari disposa d’accés a una plataforma online (l’Oficina virtual d’Aigües de Reus) on pot accedir al seu perfil de consum i saber quin és el seu consum fins i tot hora a hora. La telemesura també permet activar un conjunt d’alarmes per saber, per exemple, si se supera un cabal màxim configurable o si hi ha un consum continu resultat d’una fuita. L’abonat també disposa de noves eines per optimitzar el seu consum d’aigua i poder gestionar-lo i adoptar-ne mesures correctives, si cal.


Com col·laborar amb AraCatalunya?