Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Actualitat. Notícies

MARÇ
2023

Dolors Vázquez: “Tenim equipaments preparats i professionals de nivell per oferir un servei de cures itinerant”

CATEGORIA
El Casal de les Dones acull la conferència ‘La dona, present i futur’, amb la presència de Cori Balanyà, Georgina Agell, Dolors Vázquez i Daniel Rubio

La sala d’actes del Casal de les Dones ha estat l’escenari de la conferència ‘La dona, present i futur’, organitzada per Ara Reus. L’acte ha comptat amb les intervencions de l’alcaldable del partit municipalista, Daniel Rubio; l’actual regidora de Seguretat, Protecció Civil, Civisme i Convivència de l’Ajuntament de Reus i número 2 de la llista electoral, Dolors Vázquez; la presidenta de l’AVV del barri Fortuny, Cori Balanyà; i l’esportista i impulsora del projecte ‘Con diabetes también se puede’, Georgina Agell.

Dolors Vázquez considera que “en moltes ocasions hi ha pares i mares que no tenen opcions de poder conciliar la seva vida laboral i familiar i a voltes renuncien a fer les seves activitats o tenir el seu temps”. És per aquest motiu que proposa que s’ofereixi, des de l’administració pública, un servei de cures itinerant a les instal·lacions municipals, com els centres cívics o el Pavelló Olímpic, perquè tinguin la possibilitat de dedicar-se a activitats diverses.

Vázquez ha detallat que “es tractaria d’un servei gratuït de ludoteca o d’atenció als infants, d’un temps determinat, sabent que els nostres fills i filles estan bé”. “Tenim equipaments preparats per fer-ho i professionals de nivell perquè els pares i mares gaudeixin del seu espai propi”.

Respecte al rol de la dona en la política, Vázquez considera que “hi ha d’haver un canvi de xip per part de les dones. “L’important és poder gestionar la conciliació i treure’ns els estigmes que ens limiten en determinats sectors”, ha afirmat. En aquest sentit, rebla que “si optem per ser mares, hem de poder combinar la criança dels nostres fills i filles amb la projecció professional. Cal buscar mecanismes i eines”.

L’actual regidora de l’Ajuntament de Reus ha parlat del seu paper com a dona en el món de la política. Considera que la dona “pot donar un altre punt de vist en l’entorn polític”. Vázquez percep que les dones “cada cop tenen un paper més important en les meves dues professions, la política i l’advocacia”.  La regidora d’Ara Reus creu que les dones “han de ser-hi sí o sí en la política i treballar totes les eines que tenim”.

Georgina Agell, ciclista i creadora del projecte ‘Con diabetes también se puede’ per visualitzar la malaltia, ha explicat que “no ha estat fàcil cercar esponsoritzacions, tant per la iniciativa com per la meva carrera esportiva. Fins i tot m’he trobat amb curses on, fins fa dos anys, no s’acceptaven dones”.

En referència a la projecció de l’esport femení, Georgina Agell expressa que “hi ha molta feina a fer” i que la base “està en les directrius de les federacions” i demana també que “des de l’Ajuntament s’impulsi l’esport femení”.

Per la seva banda, Cori Balanyà ha estat la primera presidenta de l’associació de veïns del barri Fortuny. Admet que no ha estat senzill, en “un entorn on els homes no acceptaven que hi hagués una dona al capdavant”. Tot i això, pensa que cada cop més “la dona és la que impulsa l’àmbit associatiu”. Així mateix, creu que “cal un major contacte i facilitats des de l’administració pública”


Com col·laborar amb AraCatalunya?