Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Actualitat. Notícies

MARÇ
2023

Daniel Rubio: “Les entitats de Reus es mereixen un millor sistema de finançament”

CATEGORIA
El candidat d’Ara Reus a l’alcaldia ofereix una conferència al Centre d’Amics de Reus i anuncia un desplegament de càmeres de seguretat a la ciutat

El candidat d'Ara Reus a l'alcaldia de l'Ajuntament, Daniel Rubio Angosto, ha ofert aquest dijous a la sala d'actes del Centre d'Amics de Reus una conferència on ha repassat el treball fet per part del partit municipalista al consistori i ha detallat alguns dels punts que potenciarà Ara Reus de cara a les pròximes eleccions municipals.

Sota el títol 'Perquè som de Reus', Daniel Rubio ha fet valdre que Ara Reus és el partit "capaç de fer la gestió més eficient del bé públic per al nostre municipi". En aquest sentit, i com ha reiterat en diverses ocasions, ha posat èmfasi en el fet que un partit municipalista "ha d'estar al servei de les persones i posar-les al centre de les polítiques". És per aquest motiu que reclama majors competències per a l’Ajuntament. “És l’administració que té menys competències, però la que ha d’oferir més serveis a la ciutadania. “L’únic partit que pot defensar de forma lliure aquests interessos de la política municipal sense tenir les mans lligades és el nostre”, ha afirmat, per remarcar que “la millor forma de defensar els interessos del nostre municipi és que el pròxim alcalde sigui el candidat d’Ara Reus”.

Desplegament de càmeres de seguretat a la ciutat

El candidat a l’alcaldia d’Ara Reus ha fet valdre que, en l’àmbit de la Seguretat, s’incrementaran els agents de la Guardia Urbana i s’exigirà que hi hagin més Mossos d’Esquadra a la ciutat.  Per Daniel Rubio, el futur també passa pel desplegament de les noves tecnologies adaptades a la seguretat, amb un desplegament de càmeres a la ciutat i la captació de matrícules en zones urbanes per activar mecanismes policials si s’escau.

Per a Rubio cal apostar per la “industrialització per trencar amb l’estacionalitat laboral, és l’única forma de fer-ho”.  Així, creu que “Reus ha de captar empreses en diversos àmbits” i ha assegurat que “si soc alcalde de Reus hi haurà un departament exclusiu de captació d’empreses i de fons Next Generation”. Per aconseguir-ho, “cal ser atractius i estar preparats, amb les modificacions urbanístiques pertinents per avançar”.

En referència al comerç, el candidat d’Ara Reus a l’alcaldia ha expressat que “cal obrir la ciutat a Internet i aprofitar un espai com l’aparcament de la plaça de Prim perquè pugui ser el punt de distribució logístic de Km 0 de tota la ciutat i del territori i tots els botiguers se’n puguin beneficiar”. També ha posat èmfasi en la creació de la Casa d’Oficis, que potenciï algunes de les línies de treball del Mas Carandell que signifiquin una opció de futur i prosperitat en l’àmbit laboral dels joves.

Pel que fa a Via Pública, Daniel Rubio Angosto afirma que cal executar els plans directors “fins al darrer euro perquè la ciutat sigui excel·lent” i treballar amb una major planificació “que ens permeti ser més eficients”. Proposa l’externalització de les tasques de l’equip de brigades per poder arribar a tots els punts de la ciutat.  Els índex de reciclatge han arribat al 40% el passat 2022, amb Daniel Rubio com a regidor de Medi Ambient. Així mateix, ha anunciat durant la conferència que hi haurà una revisió de les ordenances municipals per tal que “qui més recicli, pagui menys”.

Una forma més equitativa a l’hora de repartir les subvencions entre les entitats

Daniel Rubio també s'ha referit al sistema de subvencions que reben les entitats de la ciutat des de l'Ajuntament de Reus. Considera que cal una forma més equitativa i que "les entitats de Reus es mereixen un millor sistema de finançament i tenim capacitat per a fer-ho”.

Per últim, Rubo a instat a l'electorat a "escollir pels noms" i avaluar "la feina feta i desdibuixar les sigles per valorar només a les persones". “Vull que els candidats i candidates siguin capaços d’amagar les seves sigles, que no es parli de partits sinó de persones, de projecte ciutat i no d’idees arribades de Barcelona o Madrid”.

Daniel Rubio ha conclòs que "tenim una ciutat que disposa de grans potencialitats per liderar la transformació municipal i territorial. Per fer-ho hem de ser ambiciosos, exigents, tenir una visió clara i no perdre el temps. Necessitem polítics i partits que prioritzin l'estabilitat i els principis de governabilitat com és el cas d'Ara Reus".


Com col·laborar amb AraCatalunya?