Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Actualitat. Notícies

OCTUBRE
2022

Ara Reus presenta el seu llibre “10 anys de municipalisme".

CATEGORIA
El periodista i escriptor Francesc Domènech és l’autor del llibre que descriu els deu anys d'història de la formació, l’evolució de la política municipal de Reus i el creixement territorial de la formació.

El llibre del partit municipalista s’ha presentat avui a les 20:00h la Sala d’actes del Centre dels Amics de Reus. El llibre titulat “Ara Reus. 10 anys de municipalisme” explica el període històric de la formació municipalista d'Ara Reus que s'iniciava l'any 2011 amb el moviment veïnal del “No a la Sedera”. Un moviment que neix al si de la ciutat, mogut per la inquietud dels seus ciutadans davant del greuge sofert per les decisions preses al voltant del Santuari de Misericòrdia i que va aconseguir reunir 4500 firmes de suport, que es van portar a l'Ajuntament, al Parlament de Catalunya i al síndic de Greuges.


Segons l’autor, Ara Reus és un d’aquells fenòmens interessants a analitzar en el panorama de la política catalana. Conèixer els precedents i intentar analitzar quines són les raons de fons de l’èxit obtingut, és un repte per a algú a qui, professionalment, li ha tocat seguir la política local de Reus durant anys. Ara Reus és una variable de l’equació política amb què no comptaven el 2011, i a la qual s’han hagut d’adaptar.

El llibre és una crònica d’aquests deu anys de la formació municipalista i de com la idea original ha començat a expandir-se a altres municipis. Un repàs dels resultats electorals obtinguts, accions de govern dutes a terme, negociacions polítiques, gestió en l’àmbit públic i línies de creixement del partit. Una crònica que ha extret la informació de converses mantingudes amb alguns dels protagonistes d’aquest decenni, de la memòria pròpia, de bases de dades oficials, i del que diversos mitjans d’informació locals han anat explicant sobre Ara Reus durant aquest temps.

En l'actualitat l'ARA té 17 regidors, una alcaldia amb majoria absoluta, està present més de trenta municipis Tarragona, Lleida i Barcelona. El partit ha fet un creixement progressiu i sòlid durant aquests 10 anys, que ha demostrat que aquesta nova forma de fer política és una realitat, que permetrà treballar per consolidar més municipis.


Com col·laborar amb AraCatalunya?