Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Actualitat. Notícies

MAIG
2023

Ara Reus aposta per un gran espai multidisciplinari al Parc de la Festa

CATEGORIA

Ara Reus vol readaptar el Parc de la Festa perquè es converteixi en un espai multidisciplinari. El partit municipalista proposa la creació d’un gran escenari, amb una cúpula tancada, per acollir concerts i actuacions de petit, mitjà i gran format. Així mateix, aquest estaria salvaguardat amb barres acústiques per evitar molèsties al veïnat de la zona.

"La cultura de Reus s’ha de mantenir viva, hem d’aconseguir que sigui un referent al territori i tenim un emplaçament de 14.000 metres² que cal potenciar: el Parc de la Festa", ha afirmat el candidat a l'alcaldia d'Ara Reus, Daniel Rubio Angosto. A més, des del partit reusenc es pretén que sigui un indret totalment preparat per altres esdeveniments, de manera que es converteixi en un espai receptiu de propostes de tota mena, a més de les que ja se celebren actualment com la Fira de Sant Jaume o els Tres Tombs. El candidat d'Ara Reus creu que d'aquesta forma "el Parc de la Festa es podria aprofitar durant els 365 dies de l'any i convertir-lo en una destinació més de la cultura i la promoció de ciutat de Reus arreu del territori".

Daniel Rubio, a més, fa una aposta perquè el sector privat s'introdueixi en el teixit cultural de Reus per organitzar esdeveniments i ampliar encara més el ventall. "Si municipis com Cambrils, Tarragona o Vila-seca o han fet, perquè no ho podem fer nosaltres?", s'ha preguntat. “Cal fomentar el patrocini dels festivals o de les activitats culturals que es realitzin mitjançant la promoció i mecenatge de les empreses i sectors privats”, ha dit.

Cultura ‘accessible’ per a tothom

D’altra banda, Rubio aposta de forma ferma perquè la cultura arribi a tots els barris de la ciutat i, a tall d'exemple, puguin gaudir de la presència de diversos elements festius en èpoques de Festa Major. Per al candidat d'Ara Reus, aproximar la cultura en l'àmbit més global a tota la ciutadania seria la millor opció per "aconseguir la cultura integradora que defensa el nostre partit". El número 1 de la proposta municipalista ha expressat que Reus sempre ha estat "una ciutat d'acollida i de tradició, d'aiguabarreig cultural i de pluralitat. I ho ha de continuar sent, innovant amb nous espais físics i de relació, amb una cultura inclusiva". Així mateix, Daniel Rubio també ha anunciat un sorteig anual amb els ciutadans empadronats a Reus majors de 16 anys perquè puguin encendre una tronada de Sant Pere.

El partit municipalista manté en el seu programa electoral la creació de La Casa dels Elements Festius, a l’edifici rehabilitat del Vapor Vell. Seria un punt museístic de dinamització cultural, a més d’un espai en el qual també les entitats de Reus pugui fer-hi assajos o reunions socials.

En matèria teatral, Rubio ha exclamat que "Reus és un referent teatral i disposem d’un dels millors teatres de Catalunya. És per això que potenciarem una comissió mixta de treball per crear l’Institut Superior de les Arts Escèniques de Reus, d'acord amb el departament d'Ensenyament i la Universitat Rovira i Virgili i amb la col·laboració de les entitats artístiques de la ciutat".

El candidat a l'alcaldia d'Ara Reus ha conclòs: "Entenem la cultura com un bé que ha de ser accessible i assequible per a tothom i que fomenti la inclusivitat. Cal que els espais siguin més oberts i que altres en desús es puguin aprofitar, per promoure el talent i la creativitat. A més, és innegable que potenciar la cultura significaria una un increment de l’atracció turística de la ciutat i, en conseqüència, una major font d’ingressos”.

 


Com col·laborar amb AraCatalunya?