Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Actualitat. Notícies

MAIG
2019

Ara Reus aposta per la creació dels orientadors pedagògics

CATEGORIA

Daniel Rubio Angosto, Dolors Vázquez Pérez i Jordi Cervera Martinez han presentat aquest matí al Institut Salvador Vilaseca les accions del seu programa electoral juntament amb Mustapha El Aad-dam (núm. 5)  en matèria d’ensenyament.

Ara Reus vol garantir un sistema educatiu equitatiu i integrador, amb la màxima qualitat per a una bona formació dels nostres alumnes mitjançant l’atenció personalitzada i l’aprenentatge competencial.

Per això cal la creació de la figura d’un orientador pedagògic, per dinamitzar de manera eficaç i coordinada, professionals d’atenció educativa als centres (tècnics d’integració social, promotors escolars, treballadors socials, suport d’acompanyament pedagògic..) per tal de guiar aquells alumnes durant el seu curs escolar.

Amb els orientadors pedagògics els centres educatius del Servei d’Educació de Catalunya es doten de recursos per prevenir, detectar i intervenir enfront situacions d’assetjament a l’alumnat en tots els àmbits.“Apostem perquè les escoles de Reus siguin integradores, inclusives i una eina de cohesió social” afirma Rubio.

També la formació municipalista ha defensat la creació d’espais i activitats en l’entorn escolar perquè puguin gaudir-los amb les famílies posant en marxa un programa pilot “Patis Oberts” per potenciar els centres educatius de barris amb problemes greus d’inclusió social i manca d’activitat cívica i comunitària. Segons paraules de la núm. 2 Dolors Vázquez “actualment les escoles públiques de Reus estan obertes de 9 a 17h, i amb aquesta iniciativa els patis de les escoles s’obriran per les tardes amb activitats dirigides professionals”. Així doncs des d’Ara Reus potenciarem activitats extraescolars i promourem activitats culturals i esportives per seguir fomentant els millors valors educatius pels infants de la ciutat.

Treballaren i donarem suport al desenvolupament i consolidació del model d’educació plurilingüe i intercultural. Posicionant el català com a llengua de referència, potenciant l’anglès, com a llengua de comunicació internacional, així com un increment de l’oferta de llengües com l’àrab i el xinès.

El programa d’Ara Reus està format per accions totalment realitzables, per polítiques reals a necessitats de la ciutadania i ciutat; i avalat per l’experiència d’haver estat al govern en la darrera legislatura gestionant el 40% del pressupost municipal.


Com col·laborar amb AraCatalunya?