Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Actualitat. Notícies

FEBRER
2017

Noves maneres de fer política

AraCatalunya

Les darreres setmanes hem omplert les pàgines, mòduls i minuts de molts els mitjans de comunicació locals i alguns de nacionals perquè la segona ciutat més important de Catalunya, Reus, no havia aprovat els pressupostos municipals; i tot per manca de voluntat política. En el ple municipal del 23 de desembre, el govern Convergència i Unió de Reus es va quedar en solitari i no va rebre els suports necessaris per tirar endavant el que en diem full de ruta econòmic que qualsevol ciutat necessita per dur a terme els projectes i les obligacions comptables.

Que n’hagués estat de fàcil per un partit a l’oposició com Ara Reus posar més pals a les rodes, enrocar-se en el NO i desgastar a un govern que actualment està en minoria. Però realment aquest posicionament era bo per la ciutat i pels ciutadans de Reus? Què haguéssim guanyat com a reusencs prorrogant uns pressupostos? La resposta és evident, doncs la ciutat hauria entrat en una situació de caos continuada atès que l’erari municipal s’hauria congelat.

No hi ha millor recompensa que veure com l’esforç, el treball, les hores dedicades al pressupost i les esmenes que Ara Reus ha aportat al document econòmic, han estat finalment acceptades per un govern que ha vist en la incorporació de les nostres propostes, una lògica millora pressupostària. L’objectiu era augmentar les partides econòmiques de benestar social, esport, sanitat i promoció per fer uns pressupostos més socials i més atractius pel sector comercial i empresarial de la ciutat.

Una vegada més, Ara Reus des de l’oposició ha pensat pel bé de la ciutat i en cap cas, en clau electoralista. Som un partit que des de l’oposició ha tornat a demostrar que estem preparats per governar la ciutat a partir del 24 de maig ique hi ha noves formes de fer política. Ara Reus ha tornat a ser decisiu en matèria econòmica per segona vegada, hem donat viabilitat i sostenibilitat al municipi però tot i amb això, seguirem fiscalitzant les polítiques del govern com hem fet fins a duia d’avui.

Era necessari assegurar que els 28 M€ del cànon extraordinari de Metrovacesa a percebre durant 2015 es destinarien a l’amortització del crèdit de la nova Fira. Éra vital dotar amb 50.000 € a la Cambra de Comerç per iniciar la Finestreta Única que servirà per captar, agilitzar tràmits i assessorar a empreses que s’instal·lin a Reus. En aquesta línia s’invertiran 27.000 € de partida de nova creació per la instauració i llançament de la targeta Ciutat, una eina comercial que farà més atractiu i avantatjós el comerç local per als ciutadans de Reus i per als visitant i turistes de la ciutat.

S’invertiran 450.000 € per la creació de nous plans d’ocupació que generaran uns 70 llocs de treball de forma directa, es destinaran 20.000 €per al Banc d’Aliments i s’incrementarà a 150.000 € la partida destinada a ajuts per a lloguer social.

La ciutat tornarà a poder celebrar les Olimpíades Escolars i es destinaran un total de 70.000 € a programes d’esport base. A més es recuperarà el programa “Pas a Pas”.

Les conseqüències negatives que hauria produït una prorrogació pressupostària s’haurien traduït en la pèrdua dels Plans d’ocupació, els plans de pobresa energètica, els ajuts a lloguer social així com tots els programes de servei social. Tanmateix, no s’haurien pogut oferir les subvencions per l’impost de l’IBI, ni s’haurien pogut dotar les noves partides de promoció econòmica o s’haurien posat en perill les productivitats dels treballadors municipals, entre altres.

Només des del compromís amb la ciutat, la responsabilitat amb els ciutadans i el sentit comú hem volgut fer prevaldre les nostres propostes i fer que aquest pressupostos siguin més socials i més atractius per al sector empresarial i comercial.

 

Josep Maria Pujol i Masip
President per Partit Ara


Com col·laborar amb AraCatalunya?