Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Actualitat. Notícies

ABRIL
2019

La política del 70%

AraCatalunya

Llegia a l’enquesta del CIS que al voltant del 35% de la població decideixen el seu vot durant la campanya electoral i que d’aquests, un 10% escull vot el mateix diumenge electoral. Si a aquestes dades li sumem que més d’un 40% del cens electoral per a unes municipals - històricament a la ciutat de Reus - es queda a casa i no vota, podem concloure que més del 70% de la població reusenca no manifesta interès per la política a causa de la desorientació que manifesten els seus líders i el desencís dels partits polítics convencionals i generalistes.  

Aquest article va dirigit doncs a aquest 70% de la població que necessitaria recuperar la il·lusió en la política, però sobretot en els polítics locals. Per dir-los que són imprescindibles en el present i el futur immediat, i il·lusionar-les en el projecte comú de convivència ciutadana. Parlar de política en majúscules i en especial del polític local, proper que segueix el dia a dia de la ciutat.  

La ciutadania de Reus necessita algú que davant d’aquesta evidència, mantingui les idees clares, empatitzi amb els reusencs i tracti sense temor els reptes i vicissituds que es plantegen dia a dia a la ciutat. Un moviment centrat en la ciutat, que aporti aire fresc i il·lusió renovada a la ciutat.

Reus precisa solucions als seus problemes reals. Un exemple, l’estructura geogràfica radial de Reus. Cada dia milers de persones necessiten desplaçar-se entre els seus barris i el centre o poblacions del voltant i es troben amb la limitació de la via del tren que talla literalment la nostra ciutat. Ens mereixem arribar a casa nostra amb total comoditat.

És el moment de crear una consciència social i fer arribar als ciutadans que a Reus existeix un partit capaç de gestionar i liderar la ciutat. La ciutat necessita algú que treballi per un Reus de futur i amb ganes de dir: aquí estem nosaltres. Que no depengui de les directrius marcades de Barcelona i Madrid. Reus necessita un Alcalde que hagi demostrat que és capaç de gestionar de manera eficaç i lideri amb fermesa els reptes que permetran recuperar la capitalitat de la nostra ciutat. Nosaltres som un punt de trobada, un espai comú, de centre polític, renovador i plural.

En el nostre partit hi ha membres militants de diverses sensibilitats amb ganes de generar canvis positius en la societat i que ara formen part del nostre projecte buscant un objectiu comú: millorar Reus.

Tenim la possibilitat de millorar la ciutat, ser útils pels reusencs i reusenques, obrir-nos a tots els debats, medi ambient, infraestructures, esports, cultura, seguretat, habitatge, societat, benestar... Tenim la capacitat d’avenir-nos amib tothom que vulgui plantejar qualsevol millora, no és el “qui” sinó el “què”. Necessitem consens, partits valents i que parlin clar.

Crec en la nostra política com un instrument de renovació a la ciutat. Formem part d’un projecte proper, únic i col·loquial que desprèn idees, valors i actituds molt positius i enriquidors. I el volem fer créixer amb esforç, compromís i responsabilitat. Hem de ser ambiciosos i fugir del blanc o negre: dialogar, escoltar, acordar, proposar, respectar i negociar. Tot al servei de la ciutat i el benestar de tothom.

Daniel Rubio Angosto

Portaveu d’Ara Reus - Candidat a l’Alcaldia


Com col·laborar amb AraCatalunya?