Utilitzem cookies pròpies i de tercers i altres tecnologies per emmagatzemar i administrar les preferències de l'Usuari, habilitar contingut recol·lectar dades analítiques i d'ús, així com per a garantir el correcte funcionament d'aquesta web. Si continueu navegant per aquesta web, estarà acceptant seva instal·lació en els termes indicats a la nostra Política de Cookies. Més informació

Actualitat. Notícies

MAIG
2019

Ara Reus presenta Programa Electoral i estrena web i blog

CATEGORIA

El programa conté gairebé 400 propostes repartides en eixos

Ara Reus ha presentat, aquest dijous al matí, les gairebé 400 propostes del  programa electoral per a les eleccions municipals del proper 26 de maig. La roda de premsa també ha servit per presentar la la nova web corporativa del partit municipalista www.arareus.cat i del blog del candidat a l’Alcaldia Daniel Rubio danielrubio.aracatalunya.cat  

El cap de llista d'Ara Reus, Daniel Rubio, ha assegurat que el programa s’ha redactat “seguint totes les necessitats i inquietuds dels ciutadans, la majoria formen part d’accions que milloren el dia a dia i el seu benestar social”. El partit municipalista ha recollit gairebé un miler d’accions sorgides de les visites als barris de tota la ciutat i de les aportacions d’un total de 80 reusencs i reusenques de la ciutat de diferents col·lectius que han volgut col·laborar en la redacció del programa. Aquest programa està format per accions totalment realitzables, per polítiques reals a necessitats de la ciutadania i ciutat; i avalat per l'experiència d’haver estat al govern en la darrera legislatura  gestionant el 40% del pressupost municipal, ha afirmat Rubio.

Amb l’objectiu de recuperar la capitalitat de la ciutat de Reus, el programa electoral s’ha redactat seguint unes mesures molt concretes sense caure en compromisos genèrics i està especialitzat en quatre grans eixos: “Administració i Serveis” de l’Ajuntament de Reus com a administració i quina hauria de ser la seva organització. “Municipi i territori”, línia urbanística de la ciutat de Reus. “Societat i cultura”, vetllar per l’aplicació d’un model educatiu equitatiu i de qualitat. I finalment, “Economia i comerç”, propiciar un canvi del model econòmic basat en el coneixement, la diversificació i una millor distribució de la riquesa.

El link del programa electoral és https://reus.aracatalunya.cat/programa

Algunes de les iniciatives més destacades són:

 

ORGANITZACIÓ MUNICIPAL

 

 • Amb finalitat de gestionar amb més eficàcia i coordinació les àrees d’urbanisme, via pública i medi ambient les agruparem en una sola regidoria que haurà de ser a plena dedicació i s’anomenarà Regidoria d’urbanisme i medi ambient.

 • Continuarem el seu compromís amb la implementació en la propera legislatura del Pla de Modernització de la Administració de l’Ajuntament de Reus iniciat l’any 2016.


 

TURISME, COMERÇ, RESTAURACIÓ i OCI

 • Treballar conjuntament amb les Associacions de botiguers de Reus per potenciar la figura jurídica dels “A Peu” amb l’objectiu de treballar amb estratègies conjuntes que dinamitzin el comerç de Reus

 • Impulsar a traves del diferents agents representatius del comerç de la ciutat, projectin una plataforma compartida “botigues on-line”

 • Finançament de les llums de Nadal al 50% entre Ajuntament i botiguers. Actualment és un 70% 30%. Amb l’estalvi del LED es pot fer front al pagament.

 • Creació de la Campanya Mediterranean Shopping Day, en el que l’Ajuntament de Reus promourà línies d’autobus entre els mesos de Juny a Setembre per portar a la ciutat de Reus els turistes de Salou, La Pineda i Cambrils.

 • Impulsarem les accions necessàries per establir un pla estratègic que impulsi el turisme congressual a la nostra ciutat.

 

ENSENYAMENT

 

 • Creació de la figura de l’Orientador Pedagògic per dinamitzar una xarxa eficaç i coordinada de professionals d’atenció educativa als centres (tècnics d’integració social, promotors escolars, treballadors socials, suport d’acompanyament pedagògic...

 • Posarem en marxa un programa pilot “Patis oberts” per potenciar els centres educatius de barris amb problemes greus d’inclusió social i manca d’activitat cívica i comunitària.

 

EMPRESA i INDÚSTRIA

 • Treballarem conjuntament amb l’Associació de Polígons Industrials de Reus per millorar la competitivitat de les empreses Instal·lades.

 • Elaborarem un Pla d’impuls i modernització dels polígons industrials logístics de Reus.

 • Exigirem i negociarem l’execució de l’Estació intermodal com una necessitat estratègica competitiva per a Reus

 • Incrementarem la línia d’ajuts a empreses i emprenedors.

 • Planificarem la construcció del nou edifici viver d’empreses al TECNOPARC amb l’objectiu de captar més talent i noves empreses en l’àmbit de les noves tecnologies.

 

CULTURA

 

 • Promourem la rehabilitació del Vapor Vell i crearem “La Casa dels Elements Festius” com a punt museístic de dinamització cultural, d’exhibició i de venda de marxandatge de les festes de Reus; un espai en el qual també les Entitats puguin mantenir assajos i reunions socials tenint espais amb diferents dependències adequades i compartides.

 

ESPORTS:

 

 • Impulsar equipaments esportius recollits al MIEM

(Memòria d’instal·lacions Esportives Municipals). Com la construcció d’una piscina municipal coberta a la zona sud de la ciutat.

 

 • Projecte “Patis de les Escoles” per garantir la seva pràctica en aquests espais. Una mesura que defineix les necessitats de cada escola i promou l’exercici físic.

 

 • Beques ambaixadors de l’esport. Una ajuda simbòlica que realitza l’Ajuntament per recolzar a esportistes individuals que competeixen amb valors de l’esport.


 

La formació ha presentat un nou web corporatiu d’Ara Reus i un blog del cap de llista, renovant la seva imatge, atorgant un caire més dinàmic i modern. Recull totes les dades del partit per realitzar qualsevol consulta, inclou història, valors, compromís... També permet posar-se en contacte amb la formació i afiliar-se.

 

El blog, serà un espai web únicament per a l’alcaldable. S’hi pot trobar informació sobre la seva biografia, imatges, videos, i s’aniran publicant progressivament diversos articles d’opinió sobre diferents temès de ciutat. Actualment ja es poden trobar articles sobre la gestió hídrica de Reus, el municipalisme d’Ara Reus o sobre el vot indecís.


Com col·laborar amb AraCatalunya?