Mas Carandell contracta 78 persones

Daniel Rubio Mas Carandell AraReusMas Carandell ampliarà enguany el nombre de serveis i programes que ofereix tant per persones en situació d’atur com per persones treballadores i autònoms, així com podrà establir 78 noves contractacions laborals directes i un mínim de 32 contractes de serveis a docents autònoms més que al 2015 per impartir la docència d’algunes d’aquestes accions formatives.

Això serà possible gràcies a l’augment del 13,90% de l’aportació municipal en relació a l’exercici passat que es tradueix en 200.000 euros. Aquest increment en el pressupost de l’entitat per part del consistori, té com a conseqüència que des de la Generalitat també s’incrementi el cofinançament dels programes aprovats a Mas Carandell (més del 50% d’augment, o el que és el mateix més de 600.000 euros en relació al 2015), sigui a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya o bé des del Consorci per a la Formació Contínua, i per tant reverteixi en la dotació de recursos destinats a la formació i ocupació de les persones del territori.

D’altra banda, d’aquesta activitat també en seran beneficiàries les empreses ja que a banda de poder optar a la formació subvencionada pels seus recursos humans podran gaudir d’altres serveis, com el d’alumnat en pràctiques, ajuts econòmics a la contractació de joves o bé la contractació de docents autònoms.

El regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, ha firmat que des de l’Ajuntament de Reus i des del Mad Carandell «seguirem apostant per generar noves oportunitats laborals i posar-les a l’abast de la ciutadania. Amb aquesta nova aposta ens situem com administració referent en els àmbits de la formació per a l’ocupació»

Contractacions directes

Pel que fa a les noves contractacions directes, aquestes seran un total de 78. D’aquestes, 21 seran d’un any de durada, mentre que la resta serà de 6 mesos.

Els contractes donaran cobertura al personal que ha de gestionar els programes però també es faran contractacions a col·lectius d’especials dificultats d’inserció laboral com per exemple a 16 joves amb baixa qualificació o a 10 persones en situació d’atur de llarga durada perceptores fins ara de la Renda Mínima d’Inserció, entre d’altres.

Nous programes i serveis

Els programes que més augmenten en relació al 2015 són de caire formatiu i ocupacional. Així tenim:

Els cursos de formació ocupacional una línia que s’amplia en 4 cursos més en relació a l’any 2015 passant de 6 a 10 cursos, de manera que s’ofereixen 60 places més per persones en atur de qualsevol edat.La Casa d’oficis de Creació i producció audiovisual d’un any de durada que ofereix 16 places a joves de Reus. Una línia que l’any passat no es va oferir.

El programa Fem ocupació per a joves, amb 15 places més per a joves de Reus en atur amb l’ESO, Batxillerat o Cicle Grau Mitjà. Aquest és un programa que es recupera del 2014, tot i que llavors només tenia 8 places. 

El Projecte Integral d’ocupació Juvenil Baix Camp. Una programa totalment nou d’enguany per a 45 joves de fins a 29 anys del Baix Camp que es troben en situació d’atur. D’aquest programa destaca la participació, amb la coordinació de Mas Carandell, de l’Ajuntament de Cambrils, el Consell Comarcal del Baix Camp; Idetsa (empresa municipal de desenvolupament econòmic de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant), i en el que també col·laboren els ajuntaments de Mont-roig del Camp, la Selva del Camp i Riudoms.

Però també s’enceta una nova línia, en aquest cas de formació, adreçada prioritàriament a persones en actiu i autònoms, subvencionada pel Consorci de Formació Continuada de Catalunya. Són 14 cursos de més curta durada, però que oferiran un total de 210 places en especialitats diverses, com Xinès, Operacions administratives comercials, Gestió d’arxius o Community management per posar exemples ben diferents.

Finalment a partir de març es potencia el Servei d’orientació professional individual, que oferirà, amb cita prèvia, assessorament personalitzat i orientació tant professional com acadèmica a les persones que ho sol·licitin.

Serveis docents externs

Tota aquesta activitat també es nodrirà amb la col·laboració docents externs per impartir les classes de les diverses especialitats formatives que s’ofereixen.

Per això s’ha previst, a través de la borsa de professionals experts, la contractació externa de serveis docents d’un mínim de 32 professionals autònoms més que l’any 2015.