Cori Fargas acusa a Teresa Gomis de no garantir el compliment de la normativa legal mercantil en el grup Salut

 

Roda Premsa - Nou model SagessaHa comparat l’actual model SAGESSA amb el Titànic i ha anunciat que farà arribar una invitació formal al Conseller Boi Ruiz per conèixer l’Hospital de Reus

La Regidora i Consellera del grup Salut d’Ara Reus Cori Fargas, ha estat molt crítica amb l’actual gestió política que s’està duent a terme amb el grup Sagessa. La número dos del grup municipalista ha carregat contra de la desinformació en matèria sanitària provocada pel govern de CIU i PP i les crispadores i desafortunades declaracions del Sr. Francesc Vallés (Primer Secretari del PSC a Reus) sobre el model SAGESSA i l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

Cori Fargas ha comparat l’actual model Sagessa amb l’enfonsament del Titànic que vindria donat pel sobredimensionament d’un projecte hospitalari que no preveia les possibles desviacions ni definits els protocols d’actuació en cas de naufragi (responsabilitat de l’antic tripartit format per PSC, ERC i ICV) i per la manca de lideratge de l’actual govern que ha provocat que aquest vaixell hagi tingut 4 capitans en menys de 3 anys. Això és fruit de l’absència d’un full de ruta i la prepotència d’uns polítics que han volgut desenvolupar tasques Gerencials, ha conclòs Fargas.

Ara Reus ha anunciat que està treballant amb professionals del sector sanitari en ferm i en breu presentarà el Pla d’actuació que s’hauria de seguir per salvar el nou model Sagessa, ja que no veu capacitat a l’actual equip de govern per fer-ho. També ha avançat que farà arribar una invitació formal al Conseller de Salut el Sr. Boi Ruiz perquè visiti les nostres instal·lacions i els serveis assistencials que des de Reus podem arribar a oferir.  

Des d’Ara Reus l’ anàlisis del model SAGESSA s’analitza des de dues vessant, La organitzativa i la competencial.

En primer terme Ara Reus reclama la sortida immediata del Cash Pooling i denuncia que els diners que rebem de la Generalitat per garantir la salut publica reusenca i del territori - diners que haurien de ser finalistes -, es fan servir per mantenir a la resta d’empreses municipals (tant de mercat, com de no mercat) les quals moltes d’elles no són viables. És per això que Ara Reus acusa a Teresa Gomis de ser la màxima responsable executiva que hauria de garantir el compliment de la normativa legal mercantil, cosa que no està fent al no donar compliment a acords ferms i unànims del consell d’administració.

I en l’àmbit competencial la regidora d’Ara Reus ha avançat que la reforma de llei de l’administració local afectarà SI O SI al model SAGESSA, i que per tant tenim l’obligació, com a responsables polítics i representants dels ciutadans, de gestionar-ho correctament amb responsabilitat econòmica, social i amb una previsió a curt mig i llarg termini, cosa que fins ara no s’ha fet.

Des d’Ara Reus s’està treballant amb els següents objectius:

1.- Reforçar la Sanitat pública a Reus.

Volem consolidar-la per potenciar-la i garantir-la.

- Fem una crida a totes les institucions que treballen per la sanitat pública a la nostra ciutat. Hospital, institut Pere Mata en salut mental. (unir-se en espais i també en objectius i unificar maneres de treballar)

- Treballar en un model de xarxa amb l’atenció primària de salut (de SAGESSA i  de l’ICS) en coordinació amb l’hospital de Reus i l’IPM per tal de garantir la continuïtat assistencial als ciutadans de Reus.

- Incloure les sinèrgies necessàries amb els serveis d’atenció a la dependència (residències i centres de dia) per donar una atenció propera, de qualitat i integral als reusencs.

2.- Desvincular la sanitat privada de la sanitat pública de Reus.

- S’ha de treballar perquè Reus tingui una Sanitat Privada però que aquesta no es gestioni amb el finançament de l’Ajuntament de Reus com està succeint amb el CMRQ.

- Ara Reus insisteix en que per treballar, dissenyar i adaptar-nos a un nou model SAGESSA de Reus i del territori hem d’establir la bases d’una nova situació i s’ha de fer de forma expansiva (De micro a macro), despolititzant las gestió sanitària i fent partícips a altres agents actius de la sanitat pública. 

- Cori Fargas ha recordat que tenim el millor Hospital, tenim el millor personal assistencials de territori i que per això hem pogut oferir un serveis excel·lent fins a dia d’avui. és la nostra responsabilitat com a  polítics seguir garantint la seva feina perquè sens ells res seria possible.

 

Com a conclusió Cori Fargas ha fet una crida al sentit comú i ha afirmat que si l’Ajuntament de Reus no pot garantir la Sanitat pública a Reus a curt i mig termini, Ara Reus demana que passi a  ser competència de la generalitat perquè, per damunt de tot el ciutadà ha de tenir garantida la sanitat pública universal de qualitat. Evidentment, amb la garantia del manteniment de tots els llocs de treball i el professionalisme que dia a dia demostren els treballadors de l’hospital de Reus.

 

pdf iconLlegeix el discurs de la Regidora d'Ara Reus i Consellera del Grup Salut Cori Fargas