Conveni per promoure l’ocupació i la formació entre Food&Leisure SL i Mas Carandell

Daniel Rubio Ara  Reus Mas CarandellLa Fundació Mas Carandell i Food&Leisure SL, l’empresa que explota el Bon Àrea de l’antiga Comarcal, han signat aquest dijous 12 de maig el conveni per col·laborar en matèria d’ocupació, formació i consultoria en recursos humans. L’empresa Food realitza l’explotació del supermercat, del restaurant, del bar i de la gasolinera que la franquícia Bon Àrea té a l’edifici de l’antiga Comarcal de Reus. La implantació d’aquesta superfície, permetrà el creixement econòmic de la zona, a la vegada que ja ha començat a generar nous llocs de treball. Per aquest motiu, i segons manifesta el regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, l’acord amb Mas Carandell és rellevant perquè les col·laboracions público-privades són fonamentals per impulsar una responsabilitat corporativa empresarial efectiva i real.

La signatura de l’acord ha anat a càrrec de l’administrador i representant legal de l’empresa, Jaume Alsina; de la Regidora d’Ensenyament en qualitat de vicepresidenta de la Fundació IMFE Mas Carandell, Maria Dolors Sardà; i del Regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, com a president de l’IMFE Mas Carandell.

Els temes en els que es cooperarà són en la borsa de treball, les estades en pràctiques dels programes ocupacionals, la gestió d’ajuts al desenvolupament, i la formació de recursos humans entre d’altres més genèrics, com la planificació estratègica d’actuacions i la difusió conjunta.

Des de que es van iniciar els primers contactes, la corporació alimentària Guissona ja ha posat ofertes de feina a la borsa de Mas Carandell per llocs de treball a Barcelona, Guissona i Reus. Concretament 4 a nivell de Reus: pel bufet, pel supermercat, per la peixateria i de manteniment. S’espera que més endavant es gestionin més ofertes per fer substitucions, cobrir vacances o ampliar.

Pel que fa a la col·laboració en temes de visites pedagògiques i pràctiques formatives, es preveu que properament es tanquin acords perquè l’empresa aculli alumnes dels cursos ocupacionals de Mas Carandell, concretament de les especialitats de Logística, així com de Comerç i Restauració, en aquest cas adreçades a joves.

A nivell de formació, s’establiran contactes tècnics per valorar els perfils professionals i les necessitats de l’empresa, gestionar la bonificació del seu crèdit de formació i estudiar els formats i metodologia més adequats en cada moment, per exemple, cursos, tallers o jornades.

L’acord formalitzat té una durada d’un any, amb la possibilitat de prorroga per períodes successius.