Conveni per la inserció laboral entre Taller Baix Camp i Mas Carandell en el marc del programa Incorpora

Daniel Rubio Ara Reus Mas Carandell 02L’IMFE Mas Carandell i el Taller Baix Camp han signat aquest dijous un conveni de col·laboració amb l’objectiu de definir les línies de cooperació mútua entre les dues institucions per facilitar la incorporació al món laboral de persones en situació d’exclusió social o amb risc d’esdevenir-hi. Aquest conveni s'emmarca en les accions del programa Incorpora de l'Obra Social la Caixa.

La signatura de l’acord, que ha tingut lloc a les instal·lacions de Mas Carandell, ha anat a càrrec Josep Ramon Nogués, director general de l’Associació de familiars de persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (més coneguda com Taller Baix Camp) i del regidor de Medi ambient i Ocupació, Daniel Rubio, com a president de l’IMFE. La durada establerta és per un any amb la possibilitat de prorrogar-se per anys consecutius.

El regidor Daniel Rubio explica que la finalitat principal és compartir entre ambdues entitats les ofertes de feina que els arriben de les empreses i que no es poden cobrir amb candidatures pròpies. De vegades perquè la demanda no s’adequa al perfil i característiques de les persones ateses per part de cada organització, i d’altres perquè no es disposa de suficients candidatures que compleixin amb els requisits sol·licitats.

Aquest conveni s’emmarca en el programa Incorpora de La Caixa, un projecte de foment de l’ocupació de la seva Obra Social. En aquesta ocasió el Taller Baix Camp actua en representació del conjunt d’entitats adherides al programa Incorpora Tarragona, que són Formació i Treball, Creu Roja, Associació Aprodisca, Fundació ECOM, Fundació Pere Mata, Fundació Intermedia, Fundació Ginac, Fundació Onada, Gentis Tarragona i Fundació Santa Teresa del Vendrell, aquesta darrera com a coordinadora a escala provincial.

Altres col·laboracions

No és la primera col·laboració entre el Taller Baix Camp i Mas Carandell. Des del 2007 existeix un acord, en aquest cas amb la Fundació, per promoure la formació continuada dels professionals d’aquest àmbit professional. De les actuacions sorgides destaquen el disseny conjunt d’un curs d’Educador/a d’habitatges per persones amb discapacitat i les avantatges de preu que el centre de formació ofereix al personal treballador i membres associats en matricular-se a la seva oferta de cursos.