Cloenda de la 35ª Olimpíada Escolar 123

Jordi Cervera Daniel Rubio Ara Reus Cloenda35Olimpíada Escolat ReusL'alcalde Carles Pellicer, representants del Consell Esportiu del Baix Camp i dels clubs col·laboradors han presidit aquest diumenge al matí l'acte de cloenda de la 35ª edició de l'Olimpíada Escolar, que s'ha disputat a diferents escenaris de Reus des del 3 de març. Aquest acte s'ha realitzat al parc del Roquís (polígon industrial Agro Reus).

Al mateix escenari diferents curses familiars en diferents categories han precedit aquest acte a partir de les 10:00 h i en finalitzar aquestes proves els capitans de l'Olimpíada han pujat a l'escenari per abaixar la bandera olímpica i lliurar la flama olímpica a l'alcalde i a les autoritats.

Prop de 3.000 participants, procedents de 43 centres educatius –36 del Baix Camp–, han participat en aquesta edició de l’Olimpíada, que del 3 al 26 de març ha omplert d’activitats les diferents seus.


Tres setmanes d’esport


Aquesta edició, de manera consensuada amb un ampli sector de la comunitat educativa, ha mogut les dates per tal de celebrar la competició abans de les vacances de Setmana Santa. L’Olimpíada, que es consolida en el format de 3 setmanes, ha viscut el seu desenllaç en una matinal festiva i lúdica al parc del Roquís, un emplaçament que també s’estrenava i que ha servit per «acabar de gaudir del que ens dóna l’Olimpíada».

Més tard s'ha portat a terme el Cross Comaigua amb motiu del Dia Internacional de l'Aigua, que ha servit per tancar la jornada esportiva de cloenda de la 35ª Olimpíada Escolar. 

Jordi Cervera, regidor d'Esports a volgut destacar el fet que "l'Olimpíada Escolar en aquest tercer any de la seva recuperació ens ha permès constatar la plena vigència d'aquest model de competició, que és un excel·lent complement al de la resta d'activitats esportives del calendari; una competició on els participants tenen l'oportunitat de tastar i enganxar-se a l'esport". El regidor d'Esports ha afegit que "el fet de que prop d'un 50% dels inscrits hagi de formalitzar la llicència escolar vol dir que gràcies a l'Olimpíada Escolar cada any un important nombre de nens i nenes s'incorporen a la pràctica de noves modalitats".

Capitans i capitanes

Els capitans i capitanes dels centres educatius participants faran en les properes jornades la seva particular avaluació d'aquesta edició i presentaran a l'organització les seves propostes de millora de l'Olimpíada Escolar de Reus. També realitzaran una valoració del desenvolupament de les competicions, les activitats complementàries i també les propostes per atorgar els premis de la Targeta Verda.