CIU i PP aplicaran una pujada d’impostos encoberta

 

Roda premsa 16 octubre 2013El govern municipal de CIU i PP ha anunciat a bombo i plateret una congelació d’impostos per al 2014 tot i s’ha justificat en l’increment del 1,5% del IPC. Des d’Ara Reus s’ha denunciat que tant Convergència i Unió com el Partit Popular estan faltant a la veritat i que en realitat el que estan fent és una pujada d’impostos encobertaEl que veurà el ciutadà de Reus és que el rebut dels seus impostos enguany tornarà a augmentar, ha afirmat Cervera.

El portaveu d’Ara Reus ha argumentat que Reus ja va partir un pujada en les taxes i impostos municipals inhumans el primer any de l’actual legislatura i que amb aquesta ja seran 3 les vegades consecutives que patit un increment d’impostos municipals. Segons les informacions de FUNCAS (Fundación de Cajas de Ahorro) i de l’ INE (Instituto Nacional de Estadísticas) calculen una variació de l’índex dels preus de consum a 31 de desembre de 2013 del 0.7 %, en canvi el govern aplicarà una pujada directa del 1,5%, més de doble del que les pitjors previsions econòmiques ofereixen.


Ara Reus ha titllat, a més de pujada d’impostos encoberta, d’ordenances electoralistes. En aquest punt Cervera ha destacat que Reus paga més impostos i rep menys serveis de neteja, esporga d’arbres, controls fitosanitaris, controls de plagues... , amb el que el govern de CIU i PP hauran de donar explicacions de quines són aquestes partides que han eliminat i cap a on s’han destinat aquests diners.   És a dir, un ciutadà de Reus que abans pagava un euro per rebre el 100% d’un servei avui està un euro i mig  per rebre el 70% dels serveis bàsics.

A més, Ara Reus presentarà esmenes perquè es redueixin les taxes per a les terrasses exteriors del sector hostaler, que es bonifiquin el 100% de les noves llicències d’activitats per un Reus més atractiu per als emprenedors. També sol·licitarem que es modifiqui l’actual ordenança fiscal número 9, epígraf 2, per tal de suprimir la duplicitat de la taxa de recollida d’escombraries a totes aquelles vivendes familiars, unifamiliars particulars que disposen d’un garatge en la seva vivenda inclòs en la mateixa referència cadastral.

Propostes d’Ara Reus

La xarxa RESCAT és la xarxa de radiocomunicacions dels cossos operatius del Departament d’Interior i d’altres agents públics relacionats amb la gestió de les emergències de Catalunya i Reus no hi està adherida. És per això que Ara Reus presentarà una moció perquè el consistori del Baix Camp s’hi adhereixi.

En materia mediambiental el grup municipal presentará un prec perquè, al igual que en d’altres municipis de Catalunya, s’impulsin noves iniciatives com les que s’han dut a terme a Cadaqués perquè es motivi el retorn d’envasos.  Es tracta d’una prova pilot en la que el consumidor que diposita la llauna o els envasos plàstic de menys de tres litres (aigua, refresc, cervesa i sucs) en unes màquines expenedores i que recuperarà en el moment de retornar-lo 5 centims.

Aquesta és una iniciativa impulsada des de l'entitat sense ànim de lucre Retorna i la Fundació Privada Catalana de Prevenció de Residus i Consum Responsable, amb la col·laboració de l'Agència de Residus de Catalunya.

Mentre el consumidor pot recuperar els 5 cèntims quan retorni l'envàs, els establiments que hi participen rebran tres cèntims per cada envàs que recuperin i s'estalviaran una quarta part de la taxa d'escombraries.

Ara Reus també preguntarà sobre quin és el cost total del programa Pas a Pas que finança la regidoria d’esports i  quin és el nombre de marques de cotxes representades a Expro Reus en les edicions 2010, 2011, 2012 i 2013, així com el nombre d’entrades venudes els mateixos períodes.