Cervera aposta perquè Reus s’adhereixi al projecte subvencionat ZeEus per instaurar busos elèctrics

 

Autobus ZeEusEl projecte ZeEUS (Zero Emission Urban Bus System) compta amb la participació de 40 socis europeus, un pressupost de 22,2 milions d'euros i 3 anys i mig de durada.

Tot i que la designació de les ciutats ja està tancada, resta oberta la convocatòria per a ciutats que estiguin interessades en monitoritzar i realitzar el seguiment de la rendibilitat d’aquests autobusos elèctrics, híbrids i/o de bateries. Aquestes trobades es convocaran cada 6 mesos i els assistents participaran de fòrums de discussió que serviran per desenvolupar i contribuir en la instauració d’aquests autobusos elèctrics a les ciutats.

Jordi Cervera, portaveu d’Ara Reus, destaca la importància que té que la nostra ciutat aposti i aprofiti aquests programes subvencionats.

Les preguntes d’Ara Reus

Els problemes d’endeutament entre la Generalitat i l’Ajuntament de Reus han estat constants durant tota la legislatura i l’Alcalde de Reus, Sr. Carles Pellicer, ha explicat en diverses ocasions  el greus problemes de liquiditat que pateix el nostre consistori.

Cal recordar que l’any passat els pagament es van endarrerir moltíssim i van provocar algunes situacions de tensió de tresoreria que es van haver de suportar directament des del consistori. És per aquest motiu que Ara Reus preguntarà; quina és la quantia total que té endeutada la Generalitat de Catalunya amb l’Ajuntament de Reus.

En la mateixa línia,  Ara Reus preguntarà per conèixer en quin estat es troba el procés d’adjudicació per l’explotació de l’espai de restauració del Gaudí Centre i si s’han mantingut reunions amb algunes empreses.

El motiu d’aquesta pregunta està motivada perquè en cap dels tres concursos s’hi ha presentat cap oferta per l’explotació del mateix i des del passat mes de juny, ni el nostre representant en el Consell d’Administració, ni com a grup municipal; hem tingut cap més noticia del procés que s’està duent a terme.

S’ha de recordar que el primer concurs es demanaven 72.000 euros de lloguer i 120.000 de fiança; en el segon, 59.000 € de lloguer i 59.000 € de fiança; i en el tercer 36.000 euros de lloguer i 36.000 € de fiança.