Ara Reus sol·licita una zona exclusiva d’estacionament per a les ambulàncies a l’hospital

 

ambulanciesEl grup municipal Ara Reus ha rebut diversos suggeriments dels conductors dels taxis i les ambulàncies, que actualment han de conviure en el mateix espai, per tal de poder habilitar dos espais independents a l'entrada de l'Hospital.

Jordi Cervera portaveu d’Ara Reus, ha exclamat que:  Han passat quatre anys després de la inauguració i l’obertura del nou Hospital Universitari Sant Joan de Reus; ens trobem que l’avinguda Doctor Josep Laporte, via on s’ubica el centre sanitari, encara no disposa d’una zona exclusiva de càrrega, descàrrega i estacionament  per a les ambulànciesAquest arranjament evitaria generar col·lapses i milloraria la circulació del vial, facilitant l’accés dels usuaris i pacients sanitaris de l’hospital.

És justament davant la porta de l’Hospital Sant Joan de Reus que els taxis han de compartir el mateix espai del vial habilitat pels taxis amb les ambulàncies, donat que en una majoria de casos aquestes opten per realitzar la càrrega o descàrrega de pacients, provocant en ocasions col·lapses puntuals que al final, perjudiquen als clients i usuaris dels mateixos transports que es dirigeixen a l'hospital per fer-se alguna prova mèdica o realitzar alguna visita.

Més seguretat per eradicar les bandes organitzades que actuen a les deixalleries municipals

En el darrers mesos han augmentat el nombre de denúncies i queixes de diferents ciutadans sobre l’increment de grups organitzats que fan guàrdia a la porta de les deixalleries de Reus a l'espera que arribin els usuaris per dipositar els seus electrodomèstics en desús, aparells electrònics, equips informàtics, diversos estris metàl·lics, alguns mobles...  L'objectiu és evitar que tot aquest material acabi entrant a les instal·lacions municipals i que aquests clans puguin comercialitzar-los en altres mercats.

El pitjor del cas és que aquesta 'invitació' a que els donin els electrodomèstics i/o altres utensilis no sempre es porta a terme des una forma pacífica, sinó que les intimidacions, insults i amenaces estarien a l'ordre del dia.

Aquestes famílies fan guàrdia des de bon matí i arriben a bloquejar les entrades de les deixalleries amb les furgonetes on van dipositant la mercaderia que saquegen dels cotxes dels usuaris. 

Des d’Ara Reus ens hem reunit amb les diverses parts afectades, i fins i tot s’han detectat algunes intimidacions als treballadors de les deixalleries mòbils que s’ubiquen a la ciutat. Aquestes males pràctiques, segons hem pogut saber, no només provenen de famílies de Reus, si no també d’altres famílies provinents d’altres localitats.

És per aquests motius que Ara Reus demanarà que s’adoptin les mesures necessàries en matèria de seguretat amb la finalitat d’eradicar els casos d’amenaces o intimidacions en les deixalleries de la nostra ciutat.