Ara Reus proposa redistribuir mig milió d’euros a les àrees d’atenció i Serveis Socials

 

Ara Reus vota en contra als pressupostos presentats pel govern de CIU i PP a la ciutat de Reus per al 2014. Definits com uns pressupostos ajustats però molt millorables, Jordi Cervera ha presentat un conjunt d’esmenes amb la intenció de redistribuir mig milió d’euros extrets de partides de nova creació en les àrees d’Alcaldia, comunicació o urbanisme per destinar-los a l’atenció a les persones, menjadors socials, persones amb discapacitats, serveis socials i arranjament als barris de Reus.  

Aquests 493.044 € estan extrets de l’Àrea Alcaldia, Programa comunicació  22.000 €; Àrea Alcaldia, Programa Responsabilitat patrimonial 45.000 €; Àrea General, Programa contractació 147.500 €; Àrea General, Arrendament edificis 73.750 €; Àrea Urbanisme, programa d’execucions subsidiàries 115.000 €; Àrea Medi Ambient, Programa sanejament, abastament i distribució d’aigua 12.293 € i Àrea Medi Ambient, Programa execucions subsidiàries 80.000 €.

Des d’Ara Reus considerem que aquest pressupostos haurien de ser més justos i socials amb aquells col·lectius que més ho necessiten i és per això que la proposta del grup municipalista va en la línia de dotar amb 60.500 € el programa de Teleassistència de serveis socials. Augmentaríem en 15.000 € el programa de menjar a domicili i refugi.   També incrementaríem en 7.000 € més, el programes de suport a les persones amb discapacitat i aportaríem 25.000 € més a  l’ajut a menjadors socials. Invertir 88.000 € en programes com el civisme i la convivència, la sensibilització en joventut, gent gran i família i 47.000 € el programa de petita infància i família del departament de Família i gent gran.

La resta uns, 240.000 euros que Ara Reus no ha volgut redistribuir en cap programa, els hi permetríem al govern de CIU i PP aprovisionar en aquells programes de serveis socials, tenint en compte la demanda dels ciutadans, en aquelles regidories que són més susceptibles de cobrir les primeres necessitats dels ciutadans de Reus. 

Cervera ha recordat que l’equip de govern en dos anys de “govern de gestió” no han estat capaços de crear noves vies de finançament i s’ha “apalancat bàsicament només” en l’augment de la pressió fiscal i la recaptació d’impostos. Proposta Pressupost 2014