Ara Reus presenta un programa electoral de ciutat i nova seu electoral

 

 

Foto Presentació Programa Electoral 02Els pilars són la creació de treball, la lluita contra la corrupció i la promoció econòmica per impulsar el desenvolupament de la ciutat

 

El programa es pot descarregar des de la APP i/o pàgina web d’Ara Reus

 

El partit municipalista ha presentat aquesta tarda el seu programa electoral de les eleccions municipals del proper 24 de maig de 2015. Un programa de ciutat amb més de 300 propostes de ciutat que ha estat confeccionat a partir de la participació ciutadana que ha recollit el partit municipalista durant els quatre anys de legislatura de diversos ciutadans, associacions i entitats de la ciutat.

El document electoral, tot i que s’han imprès algunes còpies en format físic, està disponible a la pàgina web del partit Ara Reus, i també es pot descarregar des de l’APP d’Ara Reus per a smartphone, tant en sistema Android com iOS.

El programa es vehicula a través dels 4 àmbits d’actuació desenvolupats en 23 àrees  de treball, amb el denominador comú de transformar Reus una ciutat de futur i europea:

  • Administració: Organització municipal, Règim interior, Personal Participació Ciutadana i Hisenda
  • Territori: Urbanisme, Obres i serveis, Habitatge, Transport-mobilitat, Medi Ambient, Salut Pública.
  • Socio-cultural: Ensenyament, Serveis Socials, Sanitat, Cultura, Esport, Patrimoni Històric
  • Econòmic: Empresa, Treball, Comerç, Turisme, Tecnologia, Industria

El programa s’ha treballat de manera oberta durant dos mesos mitjanant assemblees obertes als militants i simpatitzants del partit, i també als ciutadans i entitats de la ciutat.

El líder d’Ara Reus, Jordi Cervera, ha apuntat que el seu programa no presenta cap proposta arquitectònica grandiloqüent o faraònica per que considera que no és el que la ciutat necessita ara mateix. La seva agrupació aposta per proposar accions més modestes, que esdevenen fonamentals pel desenvolupament de la ciutat. Aquestes propostes, mes realistes,  tenen el tret comú de que només depenen del municipi per tirar endavant, és a dir, es poden posar en funcionament des de el propi ajuntament sense dependre de Madrid ni de Barcelona.

Marca Reus

El programa d’Ara Reus prioritza assumptes com la creació de treball i la promoció econòmica amb la finalitat de tornar a situar Reus com a capital de comarca i segona ciutat més important de Catalunya.

Ara Reus treballarà per impulsar la Marca Reus arreu del món. En aquesta àrea hi destaquen mesures com la creació d’un Consorci de Dinamització Municipal que permetrà a l’Ajuntament treballar de forma conjunta i dinamitzar la ciutat des de totes les regidories.

Entre les propostes del programa també hi destaquen la creació d’un espai gratuït de coworking al Tecnoparc per a emprenedors, oferir beneficis fiscals a les empreses que s’instal·lin a Reus, apostar per la finestreta única i ajudar a les empreses locals que vulguin internacionalitzar-se i apostar per millorar les seves estructures.

Ara Reus vol obrir la ciutat a Europa i al món, captar empreses internacionals i internacionalitzar les empreses reusenques, potenciar l’aeroport de Reus, així com captar subvencions de projectes europeus.

Jordi Cervera també ha destacat la importància d’eradicar els possibles casos de corrupció  dintre de l’administració. És per aquest motiu que l’alcaldable d’Ara Reus s’ha compromès a crear un pacte anti-corrupció abans que finalitzi 2015  i a instaurar sistemes i protocols ISO per a l’administració local. 

El portaveu del partit Ara Reus, ha afirmat que el seu partit vol crear un Reus més cívic, més just i més social. Per aconseguir-ho, la transparència i la eficiència de la gestió municipal esdevenen punts primordials. En aquest sentit, l’alcaldable municipalista ha afirmat que la transparència és el valor fonamental que ha d’identificar a l’administració pública aportant confiança cega entre ciutadà i ajuntament que evitarà els casos de corrupció.

Altres punts del programa destacats són la creació d’un mercat de productes locals i de qualitat els diumenges, implantació de transport exclusiu que uneixi les àrees turístiques i comercials de Reus,  modificar els sistemes de gestió de les llums de Nadal, aplicar descomptes als paradistes i marxants del mercat,  reestructuració de les urgències de l’Hospital Sant Joan de Reus, obrir el museus de Reus i fer descomptes per a joves i gent de la tercera edat, apostar pels teatres i per les companyies locals de Reus,  seguir potenciant la olimpíada escolar o subvencionar a l’esport base entre altres.

Ara Reus també prioritzarà la justícia social en els pressupostos municipals més socials i sensibles amb la actual situació econòmica i que els pressupostos municipals no apliquin més que els possibles increments del IPC.

Jordi Cervera ha conclòs la roda de premsa assegurant que Ara Reus és un partit que té un equip preparat per governar. Ha recordat que el seu partit és l’únic purament  municipalista que ha demostrat fiscalitzar al govern, denunciar quan ha calgut i a la vegada ser capaç de generar projecte de ciutat com va ser el model de reestructuració d’Innova que varem dissenyar i el govern va haver d’acceptar  o apostar esmenes a uns pressupostos municipals. 

 

LINK al programa electoral: http://arareus.cat/images/arxius_descarregar/Programa_Electoral_Municipals_2015.pdf