Ara Reus posarà en coneixement del jutge l’informe d’Intervenció

 

Foto RP Informe InterventorJordi Cervera, acompanyat de la seva executiva, ha manifestat el seu malestar davant les incidències detectades i les situacions de possibles irregularitats que es segueixen produint en la gestió de l’Ajuntament i de les empreses municipals. Tot i que s’hagi reduït el nombre d’incidències no és de rebut que l’actual govern segueixi actuant de forma opaca i poc transparent.

L’Alcaldable d’Ara Reus ha recordat que, si avui tenim a disposició pública l’informe de l’interventor i parlem de més transparència i pluralitat municipal és gràcies a Ara Reus. Fou el nostre grup que al setembre del 2011 va presentar la moció perquè l’Interventor i el Secretari General de l’Ajuntament de Reus tinguessin el control financer de l‘Ajuntament i de les empreses municipals i una segona –el passat 18 de juliol de 2014 – per realitzar una auditoria de gestió del període 2011-2014.

L’accent de la roda de premsa s’ha posat en les garanties del crèdit signat per Innova per valor de 64,9 M€ - en forma de pignoració – pel finançament de les obres de l’Hospital Sant Joan de Reus. Una operació que Cervera ha titllat de gens responsable. Cervera ha convidat als candidats dels partits del PSC, ERC i ICV a que surtin ara en roda de premsa i donin les explicacions a la ciutat de la seva gestió passada, que pot hipotecar la ciutat i pot deixar en fallida tècnica l’operativa diària de l’Hospital Sant Joan i posa en risc als treballadors del centre sanitari a partir del 2015. No menys dures han estat les paraules dirigides cap a l’Alcalde Pellicer i als seus socis del PP, qui Cervera ha titllat d’Alcalde de pèssima gestió, per amagar aquesta informació a la ciutat. L’Alcalde és capaç de pagar 60.000 € a un càrrec de confiança per organitzar exposicions de quadres però a dia d’avui i després de 3 anys encara no ha contractat a un expert en dret mercantil i públic per solucionar la pignoració dels ingressos del Catsalut, operació que es pot convertir en el major problema de la ciutat de Reus, ha conclòs Cervera. 

L’Ajuntament de Reus ha de fer front al 2015 als primers 34,7 M€ del crèdit per la construcció del nou Hospital, que s’havien de pagar amb la venda dels terrenys del Pich i Aguilera, operació que no es podrà dur a terme i que el banc es podria quedar amb els diners que periòdicament aporta el Catsalut per mantenir l’Hospital.

Des d’Ara Reus s’aposta perquè advocats especialistes en dret mercantil i públic pugui invalidar i renegociar el crèdit i la pignoració ja que els béns de domini públic són imprescriptibles, inalienables i inembargables. Tanmateix Ara Reus demana que es depurin responsabilitats a les dues persones que van constituir el dret real de la pignoració, que segons l’informe de l’interventor responen a les inicials E.A.F. i E.O.C. Autors que van signar l’acta sense que constés en acord de Ple municipal.  L’informe alerta que, en cas que s’acabin executant les garanties, es podria generar «responsabilitat comptable per part de les persones que van autoritzar la garantia sense tenir la competència per fer-ho».

En relació a Reus Esport i Lleure S.A. el portaveu d’Ara Reus ha criticat de nou la “fugida” a 8 mesos vista de les eleccions de tots els conselles de l’empresa a excepció de la Consellera d’Ara Reus, Cori Fargas. Aquesta marxa l’ha definit Cervera com un acte de covardia, d’irresponsabilitat i de voler dinamitar l’empresa municipal. En aquest punt s’ha apuntat a una possible renuncia d’algun conseller per possibles incompatibilitats.

També ha deixat de manifest  que no permetrem que RELLSA no s’incorpori a la nova empresa Reus Serveis Municipals. Cervera li recorda al Govern de Reus que la proposta de reestructuració que va presentar Ara Reus i que fou la que es va transaccionar suposava, segons l’interventor de l’Ajuntament de Reus, el millor escenari per a les empreses municipals i reforçava la situació econòmica de les mateixes.

En aquest sentit Jordi Cervera, apunta que Ara Reus farà tot el possible per complir el pla de reordenació empresarial pactat si o si, i que se li ha de donar fidel compliment a l’acord pactat. Tot i que encara ningú ha vist la auditoria de RELLSA i havent-la d’analitzar, en cas que  els resultat no siguin els òptims, la màxima responsabilitat recaurà sobre l’equip de govern que no haurà actuant d’acord amb el full de ruta marcat. Tot i que des d’Ara Reus esperem que no s’hagi d’arribar a aquest punt, el portaveu del partit municipalista, Jordi Cervera, ha afirmat que  si no es produeix el pla de reordenació pactat exigirem responsabilitats, si cal legals, sobre els gestors, Gerent i President de Reus Esport i Lleure SA. 

Tal i com varem apuntar en aquell moment és primordial vetllar pels llocs de treball de les empreses municipals i en aquest cas RELLSA i que bona part de les competències d’aquesta han de ser absorbides per la pròpia regidoria d’esports.

 

Vídeo de la noticia relacionada

{youtube}PxnOxzaYXOg{/youtube}