Ara Reus exigeix la modificació de dues ordenances que evitarà la duplicitat d’algunes taxes d’escombraries

 

Roda premsa - Modificació ordenancesEl jutge del contenciós administratiu de Tarragona a fallat contra l’Ajuntament de Reus en aquest assumpte

En data 14 de setembre de 2012 el grup municipal d’Ara Reus va presentar en forma de moció una modificació en les ordenances municipals en les que, sota el nostre punt de vista, l’Ajuntament només tenia un afany recaptatori d’impostos. Es tracta de l’ordenança 17 que regula les llicencia d’accés de vehicles (guals)  i la número 9 de recollida d’escombreries.

Actualment, una família que viu en una vivenda unifamiliar i que disposa d’un espai de garatge – ja contemplat en el projecte constructiu de la vivenda – i que sol·licita en gual per poder accedir al garatge amb el seu vehicle se li demana segons el cas a exigir la sol·licitud d’ alta d’ activitat i comunicació ambiental annex III i posteriorment una vegada realitzar el tràmit corresponent a aplicar dos taxes d’escombraries. Una per la vivenda i una altra per el garatge. Aquest fet genera una duplicitat de l’impost per una mateixa taxa.

Allò que en el seu dia el govern de CIU i PP s’hi van oposar, hi trobem que el jutge del contenciós administratiu de Tarragona ha fallat a favor de la persona demandant i que per tant no té raó en la exigència de sol·licitar i tramitar un alta d’ activitat i comunicació ambiental annex III en els habitatges unifamiliars particulars sense activitat. És per aquest motiu que es demanarà la modificació de les ordenances abans esmentades.

Jordi Cervera ha recordat que en el seu dia el Sr. Massó va dir que no podia anar en contra de la llei i que espera que el divendres segueixi opinant de la mateixa forma.

El grup municipalista també presentarà una proposta perquè l’Ajuntament de Reus demani a la Generalitat de Catalunya  adoptar les mesures necessàries que posin fi a la situació precària del Parc de Bombers de Reus i, a aquest efecte, garanteixi la dotació mínima necessària de bombers, d'equipaments i de vehicles.

El mínim de bombers que hauria de tenir el parc de bombers de Reus és de 9 bombers, i des de que es va començar a fer recompte en data 21/12/2013, han estat 6 dies en els quals el parc de Reus ha estat sota mínims de personal. Aquest fet ha impedit cobrir la guàrdia amb els mínims establerts per la nova política del Govern de la Generalitat.

Ara Reus també demanarà que s’habiliti un espai de joc infantil en el barri Monestirs i que es comprometi l’Ajuntament a executar l’obra del pas elevat de vianants a l’avinguda Sant Bernat Calbó a l’alçada del número 43 tant aviat sigui possible.