Ara Reus demanarà una rebaixa dels impostos

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha confirmat que el PIB va créixer un 0,3% durant el quart trimestre de 2013 i l’INE ha publicat que els preus van pujar en el conjunt de 2013, també, un 0,3% respecte a l'any anterior, de manera que l'IPC va aconseguir la seva taxa de tancament anual més baixa des que es va començar a elaborar la sèrie històrica el 1961, segons les dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Al desembre, l'índex de preus al consum va repuntar una dècima respecte al mes anterior, quan l'IPC interanual es va situar en un 0,2%.

Aquest és el principal motiu pel que el grup municipal Ara Reus demanarà al govern que retiri la pujada dels impostos del 1,5% que aplicarà durant el 2014 en les taxes municipals i que s’ajusti a la realitat econòmica del país. Cervera ha afirmat que la ciutat està patint massa i que l’administració municipal no pot escanyar més al ciutadà.

Recordem que el govern municipal de Reus format per convergents i populars en el mes d’octubre van aprovar un increment del 1,5% en els impostos directes als ciutadans amb l’excusa que s’ajustarien, només, a l’ increment del IPC marcat per Madrid. 

La problemàtica dels pisos buits

Sobre aquest assumpte el grup municipalista reusencs també s’ha pronunciat. Cervera ha volgut recordar que en el mes de novembre del 2012 Ara Reus va presentar dues mocions en matèria d’habitatge. La primera que apostava per un treball conjunt amb els bancs i caixes per oferir més habitatges per a serveis socials i la segona per lluitar i crear mesures per evitar les ocupacions il·legals dels pisos.

Que el 5 d’Abril del 2013 es va aprovar de forma conjunta per tots els grups municipals una moció sobre les polítiques d’habitatge en general en la que en el seu punt cinquè diu textualment “ Continuar parlant amb les entitats bancàries perquè posin en lloguer social els seus pisos buits, i a disposició de les famílies que els necessiten i a preus assequibles, sempre en condicions d’habitabilitat i de dignitat, marcant com a objectiu que es destinin el 50% dels pisos buits en mans dels bancs i de les caixes a lloguer social.

Per tant, Ara Reus demana:

1.- A CIU – al Regidor d’Urbanisme que avui ha fet unes declaracions en aquest sentit - i al PSC que deixin de buscar fotografies i espais en els mitjans. Que la solució passa per convocar més taules de treball i dedicar més hores a reunir-nos amb els bancs.

2.- Que si es vol multar als bancs per tenir pisos tancat – qüestió que creiem que s’ha de treballar i seguir potenciant – el primer que ha de fer l’Ajuntament és habilitar tots aquells pisos que té en propietat i que actualment els té tancats. Per tant, si es vol multar als bancs per tenir pisos tancats, que l’Ajuntament s’apliqui les mateixes mesures o que habiliti els seus pisos per a serveis socials.  

3.- Que es redacti un decret d’Alcaldia per defensar els interessos dels ciutadans de Reus en la qüestió dels pisos ocupats.