Ara Reus demanarà que es duguin a terme accions per convertir Reus en una Smart City

 

Les millores de la Boca de la Mina, la neteja dels embornals de la ciutat i l’endeutament de l’Ajuntament  són les propostes que presentarà demà el grup municipalista en sessió plenària

 

smart cityLes ciutats actualment no depenen només de la dotació d'infraestructures físiques, sinó també, i cada vegada més, de la seva disponibilitat i qualitat de la comunicació del coneixement i de la infraestructura social que tinguin.

És en aquest context que el concepte de "smart city" (ciutat intel·ligent) s'ha introduït com un element estratègic per a abastar els factors de producció urbana moderna en un marc comú i per posar en relleu la creixent importància de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en matèries de Mobilitat Urbana, Eficiència Energètica, gestió sostenible, gestió de les infraestructures,  Seguretat pública, salut, educació, cultura i/o sistema de gestió e integració del comerç local. És per aquest motius que Ara Reus demanarà al Ple que a la ciutat es comencin a projectar totes les accions necessàries per dur a terme  una Smart City a Reus.

D’altra banda Ara Reus demanarà que es revisin amb més freqüència els embornals de la ciutat de Reus degut a que en les zones amb alta densitat d’arbres com la majoria de Passeigs de la ciutat, però sobretot, durant els mesos de tardor els embornals s’obstrueixen de fulles i brossa.

Com ja s’havia anunciat, el grup municipal Ara Reus presentarà un prec perquè s’instal·lin punts de llum i fanals i que es netegi el  Barranc de la Boca de la Mina, zona molt utilitzada per veïns, esportistes i usuaris que han denunciat en les darreres setmanes inseguretat i malestar en l’àrea del barri Gaudí. També es preguntarà quin és el deute pendent de l’Ajuntament de Reus amb els seus proveïdors i a quant ascendeix el deute total entre Innova i Ajuntament de Reus?