Ara Reus demana que les multes per actes incívics reverteixin directament en nous equipaments urbans

 

Roda Premsa - Multes Gossos 2El grup municipal Ara Reus s’ha mostrat molt crític aquesta tarda en roda de premsa per l’actitud que ha pres el consistori reusenc vers els propietaris de gossos a la nostra ciutat. Diverses entitats defensores d’animals s’han adreçat al partit Ara Reus per manifestar-se en contra de la persecució que el govern de l’Ajuntament de Reus està fent en contra dels propietaris de gossos i animals de companyia.

Segons informacions publicades en diversos mitjans de comunicació només durant el mes de gener de 2014 s’han obert un total de 20 expedients d’actuacions amb gossos, gairebé un 50% dels expedients oberts durant tot el 2013.  

Cervera ha afirmat que si bé es cert que hi ha persones que no recullen els excrements dels animals i que se’ls ha de multar per incivisme, també ha manifestat que hi ha una gran majoria de veïns que compleixen amb les seves obligacions i respecten les normes de convivència i no es mereixen aquest tracte persecutori.

Segons el partit municipalista, el govern de CIU i PP no hauria de perseguir només als propietaris de gossos, si no que hauria de ser més valent i també castigar altres actituds incíviques com són tirar xiclets a la via urbana, llençar brossa fora dels espais habilitats o perseguir als fumadors de cannabis en espais públics.

Des d’Ara Reus, es denuncia que darrera d’aquest assetjament hi ha una campanya criminalitzadora que  culpabilitza als propietaris dels animals de la brutícia i deixadesa de la via pública, quan ha estat aquest govern el que ha abandonat els manteniments de neteja i fitosanitaris als barris de Reus durant els darrers 2 anys i mig. 

La proposta d’Ara Reus que presentarà en el proper ple municipal és que les taxes municipals per registre d’animals i les multes que es posen per actes incívics es destini directament a la creació de nous equipaments urbans, com poden ser pipicans o espais tancats i habilitats només per a gossos i animals de companyia. També sol·licitarem que aquesta partida reverteixi en polítiques i campanyes d’educació i conscienciació de civisme per a nens i adults.