Ara Reus demana més neteja per la ciutat de Reus

Jordi Cervera d’Ara Reus troba lamentable que el Regidor de Medi Ambient afirmés que els serveis de neteja de la ciutat es veurien minvats durant els mesos d’estiu.

El grup municipalista denuncia que l’impost de la brossa, que s’ha incrementat en més d’un 30% en els darrers dos anys de legislatura, s’ha convertit en un dels serveis més deficients de la nostra ciutat. El ciutadà pateix de primera mà les males olors, la brutícia i la mala imatge que es dóna en carrers i barris de la nostra ciutat.

D’altra banda també sorprèn a la formació reusenca que; tot i la pujada d’impostos de la brossa, el pressupost destinat a la neteja viaria s’hagi reduït en més de 200.000 euros. Aquest fet és vergonyós i inadmissible.

La incapacitat política de l’equip de govern ha fet que un servei bàsic s’hagi convertit en un dels focus de crítiques de la ciutat. La solució que proposa Ara Reus és que es cobreixin les baixes de personal que estan de vacances. A dia d’avui si 15 persones estan de exercint el seu dret de descans estiuenc no són substituïdes, fet que provoca que els serveis de neteja no es puguin cobrir amb la resta dels operatius actius.

Més enllà del tomb de ravals també existeix Reus tot i que sembla que pel nostre equip de govern hi ha una gran diferencia entre el nucli urbà i la resta dels barris de la nostra ciutat, ha afirmat el portaveu d’Ara Reus.

Des d’Ara Reus s’han presentat diverses propostes en aquesta matèria com per exemple, bonificar l’impost de la brossa a persones i famílies que reciclen i dipositen el rebuig en els diferents contenidors de reciclatge, la creació d’una targeta per a usuaris de les deixalleries municipals que també serien bonificades fiscalment la regularització en franges horàries pel rebuig del cartró en totes les zones comercials o l’activació d’un dispositiu de neteja de 24 hores en camió que s’encarregui de recollir les escombraries que s’aboquen fora del contenidors pneumàtics per falta d’espai.