Ara Reus critica el buit de gerència a l’IMFE

El grup municipal Ara Reus ha rebut aquest mati un correu en el que se’ns informava que després de sis anys al capdavant de l'IMFE, el Sr. Lluís Andreu, deixarà la gerència per iniciar un nou projecte a la Regidoria de Serveis Socials. En el correu informatiu també se’ns informava que s’iniciarà un procés de selecció per la contractació d'un nou gerent en els propers dos mesos.

Des d’Ara Reus es considera aquesta sortida una altra exemple de falta de previsió per part de l’equip de govern ja que estarem durant un parell de mesos sense el gerent de l’organisme municipal encarregat de crear plans d’ocupació, cursos de formació per a les persones que estan buscant noves sortides laborals i per a la reinserció laboral.

Jordi Cervera ha posat l’accent en que aquesta nova figura hauria de ser una professional de Reus – perquè tenim excel·lents professionals a la nostra ciutat – i li demana al Sr. Marc Arza, Regidor d'Innovacío, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, que no tingui cap tentació de cercar aquesta figura mitjançant una empresa de cerca de professionals. El que s’hauria de fer és un tribunal des del propi IMFE i que aquest fos qui escollís el nou gerent, ha afegit Cervera.

Ara Reus intueix que aquesta marxa té a veure a raons politiques i no pas a raons tècniques i que al passar de l’IMFE a la Regidoria de Serveis Socials no ‘hagi pagat cap tipus d’indemnització.

El partit municipal reusenc està preparant una proposta ciutadana perquè es s’impulsi la captació de fons europeus mitjançant una oficina o departament d’assessorament europeu de diverses àrees (formació, investigació, urbanisme, sanitat comerç, sostenibilitat...) per tal de captar capital públic europeu a la nostra ciutat ja que les subvencions nacionals i regionals estan totalment esgotades. Cervera anima a l’equip de govern a treballar en la línea de la internacionalització i crear noves línees de negoci per a la ciutat de Reus.