Ara Reus considera innecessària la reforma del Salvador Vilaseca

Ni en temps de guerra es van tancar els museus de Reus. Lo que no va aconseguir una guerra ho estan provocant el govern de la ciutat

El portaveu del grup municipal ha estat crític amb la despesa que s’ha fet en reformar el Museu Arqueològic Salvador Vilaseca. Un total de 250.000 euros que segons les noticies publicades, aquestes reformes s’haurien fet, segons ha pogut saber el grup municpal, per condicionar la climatització de les sales i així poder mostrar les obres pictòriques procedents del Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu de Montserrat o la Reial Acadèmia Catalana de les Belles Arts.

El fet de trobar innecessària aquesta despesa es que Reus té el Museu d’Art i Història de Reus que disposa de les sales amb les garanties de climatització per a la conservació de les obres d’art. Segons Cervera, els 250.000 euros es podien haver destinat a altres partides de Cultura com per exemple a programació per a la programació Teatre Fortuny.

D’altra banda hi ha un seguit de preguntes sobre si aquesta inversió serà rentable, només, amb la venta d’entrades, quan de temps trigarem en recuperar-ho i si el Museu Arqueològic Salvador Vilaseca es tancarà sistemàticament una vegada hagin finalitzat les exposicions programades per l’any Fortuny.

El grup municipal Ara Reus va presentar el passat 14 de setembre de 2012 una moció en la que es demanava que promocionessin i es dinamitzessin els museus de la ciutat. La proposta del partit municipalista anava acompanyada d’un seguit d’idees que, ben treballades, podrien aportar uns ingressos als museus i així no haver de tancar-los. Entre les propostes hi havia la creació i difusió d’iniciatives com les nits al Museus o els tallers mòbils que provoquin un major activitats en els Museus de Reus, l’apadrinament de peces dels Museus que tinguin com a finalitat l’aportació econòmica pel manteniment dels Museus i oferir en els punts d’informació turística de la ciutat tríptics informatius amb l’oferta de Museus de la ciutat de Reus. Actualment els museus romanen tancats i no s’ha treballat cap de les iniciatives que es va proposar des de la nostra formació. Jordi Cervera: Ni en temps de guerra es van tancar els museus de Reus. Lo que no va aconseguir una guerra ho estan provocant el govern de la ciutat.